Az Áfonyás Alkonyat Áfonyás Mézzel számos étel és ital készíthető, többe között turmixok, smoothiek, muffinok, sütemények, reggeli müzlik, vagy palacsinták, de fagylaltokhoz is ideális.
Áfonyás Sajttorta recept:
Hozzávalók:
200 g keksz morzsolt
100 g olvasztott vaj
500 g krémsajt
200 g tejföl
150 g porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
3 tojás
150 g áfonya
3 evőkanál Áfonyás Alkonyat Áfonyás Méz
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
Keverd össze a kekszmorzsát az olvasztott vajjal, majd nyomkodd az aljára egy kivajazatott tortaformában. Simítsd el és tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.
Egy nagy tálban keverd össze a krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot és a vanília kivonatot, amíg krémes és sima állagú lesz.
Egyesével add hozzá a tojásokat, és alaposan keverd el minden hozzáadás után.
Keverd hozzá az áfonyát és az Áfonyás Alkonyat Mézet a töltelékhez, és óvatosan keverd össze.
Öntsd a tölteléket a kekszes alapra. Simítsd el a tölteléket egyenletesen a tortaformában.
Süsd a sajttortát előmelegített sütőben 45-50 percig, vagy amíg közepén enyhén megemelkedik, és kissé megbarnul.
Vedd ki a sütőből, és hagyd teljesen kihűlni.
Távolítsd el óvatosan a tortaformát, majd tedd be a hűtőben legalább 4 órán keresztül, hogy megdermedjen és összeérjenek az ízek.
Tálald szeletekre vágva, és díszítsd friss áfonyával és egy kevés Áfonyás Alkonyat Mézzel a tetején.
Az áfonyás sajttorta friss és krémes ízekkel kényezteti az ízlelőbimbókat. Az Áfonyás Alkonyat Méz pedig egyedülálló aromát és édes ízt ad a süteménynek. A friss áfonya díszítésével pedig frissebbé és vonzóbbá válik a torta.
Jó étvágyat és élvezd az Áfonyás Alkonyat Mézes gazdag íz világát a sajttorta és más ételek fogyasztása során!