Avokádós sült csirkés őszi saláta mikrozöldekkel
Te is megszállott mikrozöld termesztő vagy, de nincs ötleted, mit készíts ezekből a mini vitaminbombákból? Hoztunk neked egy finom receptet, amelyhez bármilyen mikrozöldet, illetve őszi zöldséget és gyümölcsöt is fel tudsz használni. Variáld a hozzávalókat kedvedre és ízlésed szerint.
A mikrozöldek nem csak azért jók, mert nagyon egészségesek, de üde zöld színükkel bármely ételt képesek feldobni, és a luxus érzetét kelteni. Nem hiába hogy a legmenőbb éttermek is gyakran használják a mikrozöldeket az ételeik díszítésére, ez adja meg azt az érzést, hogy valami különleges mégis egészséges ételt fogyasztunk el.
Ha neked is van otthon egy mikrozöld mini farmod kísérletezz a különböző fajtákkal, hiszen minden mikrozöldnek más-más íz világa van, míg a mustár kicsit csípős, addig a borsó kissé édes ízt ad az ételeknek.
A mikrozöldeket számtalan ételhez fel tudod használni, készíts belőlük ízletes és vitamindús turmixokat, díszítsd fel vele a reggeli szendvicseket, vagy a salátákat, de a krémleveseket is tudod vele fokozni.
Mi most egy gyönyörű őszi saláta receptet hoztunk el neked, amelyben az alapanyagokat természetesen ki is tudod cserélni, bármely más őszi zöldségre vagy gyümölcsre.
Avokádós, sült csirkés saláta fekete paradicsommal, és mikrozöldekkel.
Hozzávalók:
1 adag friss mikrozöld hajtás
1 érett avokádó
2-3 fekete paradicsom
1 kis adag tépett sült csirkemell
Olívaolaj
Só, bors
Citromlé
Elkészítés:
Első lépésként készítsd el a salátaöntetet. Ehhez 1 evőkanál olívaolajat keverj össze fél evőkanál bio citromlével, ízesítsd sóval, borssal és addig keverd, amíg jól össze nem áll az öntet.
Végül öntsd nyakon a saláta öntettel és óvatosan keverd át, míg az összes hozzávalót bevonja a finom ízletes lé. Egy szép salátás tálra halmozd rá a pucolt és gerezdekre vágott avokádót, a tépett csirkemellet, a negyedekre vágott paradicsomot, és végül szórd meg az egészet a friss üde zöld mikrozöldekkel.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
Szeretnél egészségesebben étkezni és még több vitaminhoz és ásványi anyaghoz hozzájutni? Akkor készíts reggelire mikrozöld mustár magból készült mikrozöldséget, amelyek tele vannak értékes ásványi anyaggal és vitaminokkal.
Turbózd fel a reggeli salátádat, vagy készíts ebédre finom salátát mikrozöld napraforgóval, de egy esti zöld turmix is nagyon finom.
Vetés: egész évben. Egyenletesen elszórt magokat sűrűn ültessük el nedves termőközegbe. Naponta kétszer permetezzük, majd 3-4 napig sötét, meleg helyen takarva hagyjuk csírázni (18-21°C). Negyedik naptól vegyük le a takarást és 4 napig közel a fényforráshoz helyezzük, sőt, napra is kitehetjük. Nyolcadik naptól már levágott mikrozöldeket lehet fogyasztani.
Megnézem a mikrozöld kémcsőkerteket!