Az Ehető virágok viráglabda segítségével könnyedén termeszthetsz színes, illatos és ízletes virágokat a kertedben vagy akár egy nagyobb cserépben! A viráglabdák agyagból és komposztból készülnek, és belsejükben válogatott vetőmagok találhatók. A természetes szárítási eljárásnak köszönhetően akár évekig eltarthatók, így akkor ültetheted el őket, amikor számodra a legideálisabb.
Az ültetés ideje tavasztól kora nyárig tart, amikor az éjszakai fagyok már elmúltak – általában március végétől június elejéig. Csak nyomd a viráglabdát a földbe, öntözd meg, és a napfény hatására a magok kikelnek. Néhány hét múlva már gyönyörködhetsz az első hajtásokban, később pedig a színes és ehető virágokban.
A keverékben négyféle növény található, amelyeket sokféleképpen felhasználhatsz a konyhában:
Metélőhagyma – Friss, enyhén hagymás ízű levelei tökéletesek salátákhoz, szendvicsekhez vagy omlettekhez.
Körömvirág – Narancssárga szirmai nemcsak gyönyörűek, hanem enyhén borsos ízük miatt rizses ételekben, levesekben vagy sütemények díszítésére is kiválóak.
Borágó – Kék virágai uborkás ízvilágot adnak italoknak, például limonádéknak vagy koktéloknak, de salátákban is frissítőek.
Napraforgó – Szirmai ehetőek, fiatal hajtásai pedig ropogósak és táplálóak, remek kiegészítői lehetnek egy vegyes zöldsalátának.
Ezek az ehető virágok nemcsak finomak és különlegesek, hanem tele vannak vitaminokkal és antioxidánsokkal is. Segítenek feldobni a mindennapi ételeket, és természetes, színes díszítőelemként is szolgálnak. Akár saját konyhakertedet szeretnéd gazdagítani, akár egyedi és fenntartható ajándékot keresel, az ehető virágok viráglabda tökéletes választás!