Sütőtökös mini muffin mézeskalács fűszerezéssel
Beköszöntött az ősz, és a finom és egészséges sütőtök szezonja is elérkezett. De hamarosan itt a karácsony is, így összehoztunk egy finom süteményt, amelyben ötvöztük a sütőtököt és a mézeskalács fantasztikus íz világát. Mutatjuk a receptet:
Mézeskalácsos sütőtökös mini muffin recept
Hozzávalók:
2 bögre liszt
2 teáskanál sütőpor
¾ Teáskanál só
½ Teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
¾ Bögre aszalt áfonya
½ Bögre barna cukor
½ Bögre szobahőmérsékletű vaj
1 bögre sütőtök püré
2 tojás
½ Bögre narancslé
Kevés vanília eszencia
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 C fokra, majd készíts elő a muffin sütőformát, és a kapszlikat.
A száraz hozzávalókat öntsd bele egy nagyobb tálba, majd egy másik kisebb tálba, tedd bele a vajat, amelyet egy robotgéppel verj fel habosra. Ezután add hozzá a sütőtököt, a tojásokat, a narancslevet, és a vanília eszenciát. A száraz hozzávalókat az áfonyával együtt keverd össze a nedves hozzávalókkal, majd az így kapott tésztát kanalazd bele a muffin formákba, úgy, hogy minden forma csak háromnegyedik legyen megtöltve.
Az előmelegített sütőbe tedd be a muffinokat és kb. 12-16 perc alatt süsd meg őket. Egy fogpiszkálóval tudod ellenőrizni, hogy átsült a tészta megfelelően, ha ráragad a tészta a fogpiszkálóra, még süsd egy pár percig.
Amikor a muffinok már kissé lehűltek, egy cukros vaníliás fahéjas keverékbe forgasd bele őket.
A recept 36 db mini vagy 12 db normál muffinhoz elegendő.
Ha a tészta túl lágy lett, egy kevés liszt hozzáadásával tudod szilárdabbá tenni, ha pedig túl kemény, akkor egy kevés narancslével tudod lágyítani.