Bio búzamag csíráztatáshoz és mikrozöld neveléshez
Felhasználás: A csírák az első 2-3 napban a legédesebb ízűek. Sokféle ételben használhatók nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban is kiváló ízű. Felhasználhatjuk salátákhoz, palacsintához, levesekhez zöldségköretekhez, tésztafélékhez és tojásételekhez.
Vetés: egész évben vethető. Hőmérséklet: 20 C Öntözés: naponta kétszer öblítsük át friss vízzel. Csírázási idő: 3 nap |
|
Cikkszám: | tr7 |
Elérhetőség: | Utolsó 8 db raktáron |
|
Leírás és Paraméterek
Hogyan kell sikeresen mikrozöldeket termeszteni?
A mikrozöld termesztéshez szükségünk lesz bio vetőmagokra, ez nagyon fontos, mert itt a vegyszerrel kezelt pl. csávázott magok szóba sem jöhetnek. Ezen kívül szükségünk lesz még egy tálcára vagy egy sima cserépre, és ültető közegre, ami lehet egy steril virágföld, vagy kókuszrost is megfelel.
A magokat szórjuk rá egyenletesen a talajra, majd egy szobai permetezővel nedvesítsük át a talajt.
Fontos, hogy naponta ellenőrizni kell a talajt, nehogy kiszáradjanak a magoncok.
A csíráztatás elején még sötét helyen érdemes a magokat tartani, majd amikor megjelennek a kis magoncok, világosabb helyre kell áthelyezni őket.
Végül a hajtásokat 5-10 cm nagyságtól már lehet naponta szüretelni.
A mikrozöldekkel mindössze napi 1-2 percet kell foglalkozni, és 10-12 nap múlva már szüretelhetők az ízletes és vitamindús mikrozöld hajtások.