Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bio napraforgó mag csíráztatáshoz és mikrozöld 30 gr

Ár:
690 Ft
Menny.:

Szeretnél egészségesebben étkezni és még több vitaminhoz és ásványi anyaghoz hozzájutni? Akkor készíts reggelire bio napraforgómagból készült csíranövényeket, vagy mikrozöldeket, amelyek tele vannak értékes ásványi anyaggal és vitaminokkal.

Turbózd fel a reggeli salátádat, vagy készíts ebédre finom salátát mikrozöld napraforgóval, de egy esti zöld turmix is nagyon finom.

Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál magot használunk. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: 20 C fok, öntözés naponta kétszer. Csírázási idő: 3-8 nap.

Cikkszám: bm477
Elérhetőség: Utolsó 9 db raktáron
Szállítási díj: 1.390 Ft

Leírás és Paraméterek

Szeretsz kertészkedni és szereted az egészséges ételeket? Szeretnél a családodnak télen is minden reggel egy egészséges szendvicset készíteni? Ugye te is unod már a boltban kapható zacskós salátákat, amelyek néha nem épp a frissesség érzetét keltik benned? Felejtsd el mostantól az unalmas reggeli szendvicseket, és készíts minden nap egy izgalmas és vitamindús reggelit vagy ebédet családodnak.

A legtöbb nőnek gondot okoz, hogy hogyan készítsen olyan ételt naponta, ami változatos, és mégis egészséges, és nem kerül több ezer forintba valamint túl sok ideig az elkészítése. 
A mikrozöldségek a segítségedre lesznek, hogy az egész család örömmel fogyassza majd a vitaminokban és ásványianyagokban gazdag szendvicseket, salátákat, miközben te még a hobbidnak is hódolhatsz, vagyis közben kertészkedsz is, és mindezt akár a konyhádban is megteheted.


A mikrozöldek termesztése gyerekjáték, még a kezdő hobbikertészek is sikert érhetnek el vele. Kis helyen is tudsz folyamatosan egészséges mikorzöldeket termeszteni, és mindössze napi pár perc gondozást igényelnek.


De mik is azok a mikorzöldségek?


A mikrozöldek valójában olyan hétköznapi zöldségek és fűszernövények, amelyeket nem sokkal azután szüretelünk le, miután kibújtak a földből. Ezeken a mini növényeken még épp csak az első kis levelek látszódnak, és mégis tele vannak értékes ásványianyagokkal, vitaminokkal.


A mikrozöldek gazdagok vitaminokban, magnéziumban, káliumban, cinkben és rézben. Sok bennük a sejtfiatalító klorofill, enzim és az antioxidáns. A mikrozöldekben lévő tápanyagok hozzájárulnak az idegrendszer, az izmok és az immunrendszer megfelelő működéséhez, a bőr, a köröm és a haj szépségéhez, a csontok egészségének megőrzéséhez. 
Figyelemre méltó, hogy vöröskáposzta mikrozöldség 260-szor több β-karotint tartalmazott, mint a kifejlett növény. A mikrozöldek tápanyagtartalma akár negyvenszer magasabb, mint a kifejlett növényé. Tehát egy mikrozölddel készült reggeli szendvics, felér egy komplett vitamin tablettával.


Hogyan kell mikrozöldet termeszteni egyszerűen akár a konyhaablakban?


Szükséged lesz egy jó minőségű mikrozöld termesztéshez ideális bio vetőmagokra, amelyek mentesen mindeféle vegyszeres kezeléstől.

Valamint egy ültetőközegre és edényre. 


Hogyan csíráztasd a magvakat?


A magvakat ne vesd túl sűrűn, mert elnyomják egymást, és nem tudnak megfelelően fejlődni. Az adott vetőmag csomagolásán megfelelő útmutatót kapsz a gyártótól, hogy milyen sűrűn vesd a magvakat. 
Ültetés előtt érdemes a magvakat 4-8 órára vízbe áztatni, így megszívják magukat vízzel, megduzzadnak, és megindul a csírázás folyamata a mag belsejében. Áztatás után többször, alaposan öblítsd le a magvakat, így is csökkentheted a penészesedés esélyét. 


A magvakat ezután ültesd el földbe, vagy oszlasd el megfelelő sűrűségben az ültetőközeg tetején. Míg nem bújnak ki a csíranövények a magból, addig nincs szükségük fényre, a csíráztatást sötét helyen is végezheted. Az ideális hőmérséklet a csírázáshoz a 20-25 Celsius fok, azaz a szobahőmérséklet. 
Naponta egyszer-kétszer nedvesítsd át az ültetőközeget úgy, hogy a felesleges víz alul eltávozhasson. Ha pang a víz, akkor a föld is penészesedni fog. Ha csapvízzel öntözöl, akkor ügyelj rá, hogy legyen állott csapvíz. 

mikrozöldek
Mikor szüretelheted a mikrozöldeket?


A csírák növényfajtától függően 4-10 nap alatt kihajtanak. A mikrozöldeket körülbelül 10 cm-es nagyságnál kell „betakarítani”, de mérettől függetlenül az ideális időpont, amikor a csíralevelek után kihajtanak az első igazi levélkezdemények. A második levélkezdemény kifejlődését már nem szabad megvárni. A mikrozöldeket egyszerűen ollóval vágd le, és máris fogyaszthatod szendvicsben, salátában, zöld turmixban, de bármilyen főtt ételre is szórhatod, így egyszerre díszíted és dúsítod vitaminnal az ételt. 


Hogyan használd fel a mikrozöldeket?


A különböző mikrozöldekből készíthetsz naponta friss szendvicseket, úgy hogy naponta más-más mikrozöldséggel gazdagítod a szendvicseket. Ebédre friss salátát, vagy finom főételt is tudsz készíteni, úgy, hogy díszítésnek a frissen levágott mikrozöldeket használod fel. De ha szereted a zöldturmixot, akkor a mikrozöld lehet az alapja a napi zöldturmixodnak.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés