Színes és melengető őszi céklás sütőtökös saláta
Ez a színes vibráló szuper egészséges saláta felturbózza az immunrendszeredet ősszel a hideg időben. Ha egy egészséges és rostban gazdag vacsorára vágysz,amely még diétás is, akkor készítsd el ezt a mennyi sütőtökös, céklás salátát, amelyet még egy öntettel is feldobhatsz.
A sütőtök igen gazdag béta karotinban, de magas A-, B-, C- és E-vitamin tartalmának köszönhetően az egyik legjobb megoldás az immunrendszer erősítésére. A cékla vasban, kalciumban és káliumban igen gazdag, az egyik legjobb vitaminforrás ősszel és télen.
Ha pedig ezt a két finomságot kombinálod még a salátabár viráglabdából általad termesztett és frissen szedett zöld salátával, egy igazi vitaminbombát tudsz elfogyasztani, akár ebédre vagy vacsorára.
Ha szeretnéd tovább fokozni az élményt, szórd meg a salátát, pirított dióval vagy mogyoróval, vagy készíts hozzá egy finom mézes olívás öntet.
Hozzávalók:
1 marék friss tépősaláta vagy rukkola
1-2 db közepes cékla gumó
1 kisebb sütőtök
Magok
Öntet
Elkészítés:
A céklát és a sütőtököt hámozd meg, majd vágd fel őket kisebb kockákra. Locsold meg olívaolajjal, majd szórd meg sóval, borssal, esetleg a kedvenc fűszereddel is megbolondíthatod.
A sütőt melegítsd elő 180 C fokra, majd alufóliával letakarva süsd meg a zöldségeket kb.40 perc alatt. Ha elég puhák, hűtsd ki őket. Egy tálra helyezd rá a friss és megmosott salátaleveleket, majd ezeknek a tetejére tedd rá a még langyos cékla és sütőtök kockákat. A salátát megszórhatod pirított tökmaggal, napraforgó magokkal, fetasajttal, vagy tegyél rá egy finom mézes olívás öntetet.
Jó étvágyat kívánunk.