Pizza fűszerkert 5 db.-os viráglabda
Készíts varázslatosan finom olasz pizzát vagy mennyei ízletes tésztákat, és érezd magad valódi mesterszakácsnak. Tedd különlegessé ételeidet friss aromás illatos mediterrán fűszernövényekkel, amelyek a nyár és a tengerpart csodálatos érzését viszik el a te konyhádba is. Felejtsd el a bolti szárított íztelen fűszereket, és helyette használj illóolajokban és vitaminokban gazdag friss fűszernövényeket a főzéshez, sütéshez. A pizza fűszerkert viráglabdákban kakukkfű, oregánó, bazsalikom, borsfű és petrezselyem vetőmagok találhatóak. A viráglabdákat tavasztól őszig a szabadban, télen pedig a konyhában tudod felhasználni, cserépbe, balkonládába, vagy a fűszerkertbe kiültetve. A viráglabdákat csak bele kell nyomni a talajba és öntöznöd kell, ilyen egyszerű! |
|
Cikkszám: | bhj444 |
Elérhetőség: | 85 db raktáron |
Szállítási díj: | 1.016 Ft |
|
Leírás és Paraméterek
Mitől olyan különleges az olasz konyha, és miért lett világhírű az olasz pizza? A minőségi alapanyagoktól és a friss fűszernövények használatától.
Egy frissen szedett fűszernövénnyel készült étel, és egy szárított fűszernövénnyel készült étel között óriási a különbség. Ha még nem próbáltál friss fűszernövényekből pizza szószt készíteni, vagy egy olasz paradicsomos spagettit, próbáld ki és soha többet nem fogsz szárított bolti fűszert vásárolni.
Az olaszok soha nem bonyolítják túl az ételeiket, mindössze néhány hozzávalóból készítik el a világ legfinomabb paradicsomos tésztáját, és pizzáját, de mindig friss alapanyagokat használnak fel, jó minőségű paradicsom, és friss fűszernövények felhasználásával.
A pizza fűszerkert viráglabdát úgy alkottuk meg, hogy a benne levő fűszernövény fajták tavasztól őszig a kertben, vagy a balkonkertben, télen pedig bent a konyhádban is termeszthetőek, mivel mindegyik növény könnyen termeszthető és alacsony növésű, így egy közepes méretű cserépben is szépen fejlődnek.
A viráglabda használata:
A viráglabdákat nyomd bele félig vagy háromnegyedig egy laza jó vízáteresztő képességű talajba, és kezd el locsolni.
Minden viráglabdában több vetőmag is található, így ha több magonc is fejlődésnek indul, nyugodtan ültesd szét őket egymástól kb. 8-10 cm.-re vagy másik cserépbe, edénybe.
A viráglabdákat kezd el locsolni, így a magok hamarosan csírázásnak indulnak. Ezután a növényeket helyezd világos napos helyre, ahol sok napsütés éri őket, télen pedig közvetlen az ablak elé helyezd el a cserepeket, ahol sok a fény és a hőmérséklet 18 C fok felett van.
Milyen vetőmagok találhatóak a pizzafűszerkert viráglabdában?
Bazsalikom:
A bazsalikom egy mediterrán egynyári fűszernövény, amely 30-50 cm magas tömör bokor formájú, élénkzöld levekkel.
Illata jellegzetes aromás, remekül illik minden mediterrán ételhez. Magvetéssel a legegyszerűbb szaporítani, a viráglabdákat május végén érdemes kiültetni a szabadba, de télen a konyhában is felhasználható. A bazsalikom szereti a meleg világos helyiségeket, földjét nem szabad hagyni, kiszáradni, de a túlöntözést is kerülni kell. Fagyérzékeny növény, így kertben csak nyár elejétől őszig lehet termeszteni, télen védett fagymentes helyre kell vinni.
Oregánó:
Az oregánó egy mediterrán évelő cserje, amely jellegzetes erős illatáról is közismert. Gyakran hívják szurokfűnek is, amely gyógynövényként is közkedvelt, remek köhögés csillapító és emellett természetes antibiotikumként is hatásos.
Az oregánó kedveli a meleg napos helyeket, kiültetésével érdemes megvárni a május közepét, de télen is kint lehet hagyni, mert télálló növény. Ám ha szeretnénk télen is friss oregánót szüretelni, télire vigyünk be egy cseréppel a konyhába, így a hideg fagyos időben sem kell lemondani a friss fűszerekről.
Kakukkfű
A kakukkfű egy évelő mediterrán növény, amely nem csak fűszernövényként, de télen hasznos gyógynövényként is szolgálhat. Teája remek köhögés csillapító és gyulladáscsökkentő.
A kakukkfüvet nevelhetjük cserépben, balkonládában, vagy a fűszerkertben. Szintén egy meleg és fénykedvelő növény, de emellett a szárazságot is jól tűri, nem szabad a földjét túllocsolni, de a fiatal példányokat még érdemes rendszeres locsolni.
Petrezselyem
Az egyik legkönnyebben termeszthető, mégis a legtöbbet felhasznált fűszernövény, amelyet érdemes mindig csak a főzés végén frissen hozzáadni az ételhez.
Magas C-vitamin tartama miatt, rendszeres fogyasztása javasolt. Cserépben, balkonládában, vagy a fűszerkertben is termeszthető, télen pedig a konyha ablakban is érdemes egy cseréppel termeszteni, így mindig kéznél van a vitaminban gazdag friss petrezselyem.
Borsfű
Borsfű, borsikafű. A borsfű egy egyéves fűszernövény, amely bár nem a pizzákhoz használt fűszernövény közé illő, de remekül illik pl. a halakhoz, vagy a tésztához. Magja gyorsan csírázik, a palántákat ültethetjük balkonládákba, cserépbe, vagy a fűszerkertbe. A bors elterjedése előtt az ételek fűszerezésére, csípőssé tételére használták, ma is használják erre.