Ha nyár, akkor bográcsgulyás a javából
Nincs is jobb nyáron, mint egy hétvégi bogrács parti a barátokkal, és mi lenne jobb étel, mint a bográcsgulyás valódi marhahúsból készítve. És mitől lesz még finomabb a bográcsgulyás? Ha kézműves fűszerrel van ízesítve, így kipróbáltuk a gulyás fűszerkeveréket.
Bográcsgulyás recept
Hozzávalók:
50 dkg marhalábszár
50 dkg tisztított burgonya
40 dkg vegyes leveszöldség (10-10 dkg sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó)
2 nagy fej vöröshagyma
3 zöldpaprika
2 paradicsom 3 ek. olaj
2 csapott ek. Piros fűszerpaprika (aki a csípőset szereti, tegyen bele csípős paprikát vagy cseresznyepaprika-krémet, de ne többet 1 mk.-nál)
2 kis kanál gulyás fűszerkeverék
1 csapott ek. só
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi tört köménymag
Elkészítés:
Mi egy kisebb bográcsot használtuk a főzéshez, de az adagokon lehet változtatni.
A húst jó alaposan megmostuk, majd felkockáztuk közepes méretű kockára.
A burgonyát is megtisztítottuk a zöldségekkel együtt, majd felkockáztuk illetve felkarikáztuk.
Végül a zöldpaprikát is a paradicsomot is előkészítettük, majd felvágtuk, kockára és karikára.
Próbáld ki kézműves fűszerkeverékeinket, amelyek feldobják a nyár hangulatát a konyhádban is.